CondoleancemapVoorkom deze 3 fouten bij het kiezen van (gepersonaliseerde) uitvaartartikelen.


Het gebruik van gepersonaliseerde uitvaartartikelen zoals condoleancemappen, inlegvellen en pennen kan een krachtige manier zijn voor uitvaartondernemers om hun service te promoten en een blijvende indruk achter te laten bij hun klanten.

 

Echter, er zijn 3 grote fouten die voorkomen moeten worden bij het kiezen van dergelijk materiaal. In dit artikel bespreken we deze en geven we tips over hoe je deze voorkomt.

 

  • Te veel of juist te weinig exemplaren bestellen

Bestel je te veel, dan loop je het risico dat het ergens in de kast gaat verstoffen en het op een gegeven moment wellicht niet meer in lijn is met je huisstijl. Te weinig exemplaren bestellen kan weer leiden tot gemiste kansen. Ons advies: bereken hoeveel je er gemiddeld per week of per maand uitgeeft (of uit zal geven) en bestel telkens voor 6 maanden vooruit. Zo ben je altijd voorzien, maar loop je geen risico dat je met te veel stuks komt te zitten.

 

  • Geen aandacht besteden aan de kwaliteit of afwerking

Voor uitvaartondernemers is het van het grootste belang om materialen te gebruiken die duurzaam en van hoge kwaliteit zijn, aangezien ze vaak worden bewaard als aandenken door rouwende families. En de ene aanbieder is de andere niet. Te weinig (willen) betalen voor je uitvaartartikelen leiden tot een goedkope uitstraling die de geloofwaardigheid van je bedrijf kan schaden. Ons advies: vraag altijd eerst een sample aan en controleer goed op de afwerking.

 

  • Eigen huisstijl niet voldoende laten terugkomen

De huisstijl, inclusief kleuren, lettertypen en logo’s, is de visuele identiteit van je bedrijf en speelt een grote rol in het opbouwen van herkenning. Zorg dat je zoveel mogelijk van deze elementen laat terugkomen in je uitvaartartikelen. Ons advies: werk samen met een drukkerij die bekend is met het belang van huisstijl. Die kan ervoor zorgen dat al het marketingmateriaal naadloos aansluit bij de identiteit van je uitvaartonderneming.

We hopen dat je deze tips nuttig vond. Mocht je meer advies willen over het kiezen van de juiste producten, materialen en kleuren die perfect bij jou aansluiten, neem dan gerust contact met ons op. Onze website is www.condoleancemap.nl, maar je kunt ons ook mailen of bellen op sales@condoleancemap.nl en +31 299 463 622. Je bent ook van harte welkom in ons atelier in Purmerend, waar we al onze producten met de hand maken.